nätverksinstallation

Nätverksinstallation för ditt företag eller hem

Nuförtiden anses det ofta vara fullt nödvändigt att ha en snabb och tillförlitlig internetanslutning. Faktum är att just internetuppkopplingen vanligtvis står högt upp på att göra-listan i samband med att vi flyttar till en ny bostad eller ett nytt kontor.

Dessvärre är det dock så att långt ifrån alla installationer av nätverk är lika enkla att utföra som din internetleverantör gärna intalar dig. Såvida du inte är tekniskt lagd kan de instruktioner som medföljer din router vara svåra att förstå sig på. Och även om du skulle lyckas utföra din nätverksinstallation på ett sätt som gör att allt verkar fungera till en början, kan det snart visa sig att du inte alls har internetuppkoppling i alla rum.

Vad du behöver är rådgivning och en hjälpande hand. Ibland har du helt enkelt fel utrustning eller fel bredbandstjänst för ditt behov eller för den plats som du bor eller arbetar på. Andra gånger kan utrustningen vara felaktigt konfigurerad, och i sådana fall kan vi förhoppningsvis åtgärda detta åt dig genom att göra några mindre justeringar.
 

Behöver du hjälp med att installera nätverk hemma eller på kontoret?

Vi erbjuder bra villkor när du anlitar oss för nätverkshjälp
– Kostnadsfria besök ute hos dig, vi felsöker kostnadsfritt ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
– Ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med oss eventuell utrustning som kan behövas.

Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig med ditt nätverk!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@datorhjalp-stockholm.se

Boka nätverkshjälp – KLICKA HÄR

 
nätverksinstallation
 

Våra nätverksinstallatörer får toppbetyg

Vi är stolta över att ha fått kundbetyget 4,8 av 5,0 i över 100 st rekommendationer från Reco.

 

 

Olika sorters bredband

Bredband är inte en unison typ av internetanslutning utan snarare ett samlingsnamn för flera olika tekniker med vilka du kan koppla upp dig mot internet med hög överföringshastighet.

Det finns alltså flera olika sorters bredband. Alla dessa har sina specifika egenskaper och därmed även fördelar och nackdelar. De vanligaste typerna av bredbandsuppkopplingar i svenska hushåll kan delas in i följande kategorier:
Fiber. Optisk fiber är en form av bredbandsanslutning som anses vara framtidssäker. Detta då den ger höga överföringshastigheter. Till skillnad från vissa anslutningstyper, såsom ADSL, kräver dock fiberanslutningar dragning av fiberkabel till din bostad eller ditt kontor.
Kabel-TV. Du som bor i en villa eller lägenhet med tillgång till kabel-TV kan ofta erbjudas bredband av din kabel-TV-leverantör. För att denna lösning ska fungera behöver du ett kabelmodem som tillhandahålls av kabel-TV-leverantören.
Lokalt nätverk (LAN). Ett LAN (Local Area Network) är ett digital nätverk som kopplar ihop datorer som är belägna nära varandra geografiskt sett i ett nätverk. Detta är en vanlig lösning på till exempel företag, men LAN-tekniken används även för att koppla upp flerfamiljsfastigheter mot internet. Vid användning av ett LAN krävs inget bredbandsmodem.
Trådlöst nätverk (WLAN). Ett WLAN är en trådlös variant av ett LAN. Här används radiovågor snarare än dragna kablar för att trådlöst ansluta flera enheter till varandra. Denna lösning lämpar sig bäst för begränsade områden såsom internetkaféer.
Mobilt bredband. Mobilt bredband är en teknik som vanligtvis används när du surfar i din mobiltelefon eller bärbara dator. Idag finns dock även mobila routrar som använder sig av den mobila bredbandstekniken. För att du ska kunna koppla upp dig mot internet på detta sätt krävs att du har täckning i ett mobilt nätverk.
Digital Subscriber Line (xDSL). xDSL är en samlad beteckning på flera olika tekniker där du kopplar upp dig via den vanliga telefonlinjen med hjälp av ett digital modem. ADSL, SDSL och VDSL är tre exempel på sådana lösningar.

Som du märker slutar inte de tekniska termerna när det kommer till nätverksinstallationer vid WiFi, Cat5e och liknande – även LAN, WAN och WLAN är begrepp som man bör känna till.

Så vilken anslutningstyp ska du då välja för din nätverksinstallation? Det korta svaret är att om du har tillgång till en fiberoptisk anslutning är detta att föredra, men även flera av de övriga lösningar som vi har listat ovan kan fungera väl beroende på ditt behov.
 

Vad kan gå fel vid en nätverksinstallation?

Det finns många saker som kan gå fel vid en nätverksinstallation. Dessa är några exempel på sådana:
● Ditt WiFi når inte alla delar av din bostad eller ditt kontor
● Uppkopplingens hastighet är låg
● Du tappar regelbundet uppkopplingen mot nätverket
● Ditt bredbandsmodem kan inte ansluta till internetleverantören
● Felaktig mjukvara i routern
● Din trådlösa router upphör plötsligt att fungera
● Du tappar bort lösenordet till ditt nätverk
● Signalen från din trådlösa router störs av trådlösa telefoner eller grannens WiFi
 

Få professionell hjälp med din nätverksinstallation

Vi hjälper dig gärna till en snabb och stabil internetuppkoppling genom en professionellt utförd nätverksinstallation. Våra installationer görs med nätverkskabel, accesspunkter och annan utrustning som ditt behov erfordrar. Är du i behov av vanlig datorhjälp istället? Klicka då här.

Ibland kan det nämligen finnas platser i bostaden eller på kontoret där man inte vill dra nätverkskabel. Då kan en trådlös förlängning av det trådbundna nätverket vara en utmärkt lösning. För bästa resultat bör då accesspunkter placeras ut strategiskt i bostaden eller på kontoret, och de olika accesspunkterna ansluts fördelaktligen till nätverkets switch eller router med nätverkskabel.

Omfattningen av våra tjänster slutar dock inte här – förutom att dra kabel och koppla in skrivare, övervakningssystem, servrar och eventuell annan utrustning i ditt nätverk, erbjuder vi även serviceavtal. Genom att teckna serviceavtal med oss kan du vara säker på att nätverket alltid är säkert, uppdaterat och fungerar som det ska.

Ring eller mejla oss för mer information, eller boka tid direkt via vår interaktiva kalender.

 
nätverksinstallation
 

Boka tid med en nätverkstekniker

Kontakta oss för att få hjälp med din planeringen och design av ditt WiFI och nätverk, samt kabeldragning och inkoppling av utrustning i nätverket, såsom övervakningssystem, servrar och skrivare mm. Boka tid direkt via den interaktiva kalendern nedan, alternativ ring eller mejla oss för mer information om de tjänster som vi tillhandahåller!
 
– Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
– Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag av vår nätverkstekniker till åtgärder och ett kostnadsförslag för nyinstallation av WIFi eller för att förlänga WiFi.
– Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående.

 
boka tid
 
 
Krångligt? Ring eller mejla oss istället för hjälp med din nätverksinstallation.

08 400 117 26
Kontakt@datorhjalp-stockholm.se